رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: اگر ما كنگره‌اي مي‌گيريم كه خدمتي بزرگ هم هست، بايد بدانيم كه هدف چيست؟ و هدف اصلي صرفا بدانيم كه تاريخ ايشان چه بوده است نيست، بلكه بايد از سرنوشت ايشان و كارهايي كه انجام داده‌اند درس بگيريم.
خبرنگار یزد فردا "علی لطیفی":آيت‌الله محمد يزدي در كنگره بزگرداشت حضرت آيت‌الله العظمي سيد محمدكاظم طباطبايي يزدي كه امروز (24 اسفند) در قم برگزار شد، گفت: شناخت و معرفي شخصيت‌هاي حوزوي امري مهم است كه نبايد فراموش شود و برگزاري اين همايش‌ها بسيار مهم به شمار مي‌رود.
وي افزود: وقتي مي‌خواهيم شخصيتي را بشناسيم بايد به درون آن نگاه كنيم و ببينيم كه روحيات و درون او چه بوده است و شخصيت دروني آن فرد را بايد معرفي كنيم.
آيت‌الله يزدي تصريح كرد: شخصيت‌هايي كه در حال حاضر هستند شناخت آنها راحت است اما كساني كه در گذشته و ساليان دور فعاليت مي‌كردند شناخت آنها با مشكل روبرو بوده و بايد توجه بيشتري شود.
رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم بيان داشت: بايد شخصيت‌هايي كه در دوره حيات آنها هست هم تجليل شود تا نسل جوان بيشتر اين بزرگان را بشناسند.
وي با اشاره به كتاب عروه گفت: اين كتاب دوره كامل فقه را در عصر عروه ندارد ولي آنگونه كه در نوشته‌ها مشاهده كردم، 3360 فرع و مسئله دارد.
آيت‌الله يزدي با بيان اينكه صاحب عروه به مسائل فقهي گسترده توجه داشتند تصريح كرد: اگر امروز مسائل فقهي تبديل كردن مونث به مذكر و مذكر به مونث مطرح است، بايد اين مسائل را جواب داد.
رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به تعطيلات حوزه گفت: در اين ايام بايد طلاب به مسائل علمي بپردازند و همانند علماي گذشته همچون آيت‌الله طباطبايي يزدي كه همواره به دنبال مسائل علمي بودند بايد ما هم اينگونه باشيم.
وي افزود: ايشان زماني كتاب عروه را نوشتند كه انقلاب اسلامي نبوده است و نظام كفر حاكم شده بود و مرحوم سيد آن كتاب عظيم را نوشتند.
آيت‌الله يزدي با اشاره به موضوع ولايت فقيه گفت: صاحب عروه موضوع ولايت فقيه را با صراحت بيان مي‌كنند كه قبول دارند.
وي بيان داشت: ايشان در عرفان بسيار تاكيد داشتند و در فلسفه اسلامي فلسفه ملاصدرايي را هم قبول داشته است و در انتخاب كلمات از كلمات عرفاني استفاده مي‌كردند.
رئيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به دوران مشروطه گفت: در آن زمان صاحب عروه به وظيفه شرعي خود عمل كرد و به دنبال آزادي مردم بود كه همراه با آخوند خراساني تلاش ‌هاي گسترده‌اي را انجام دادند.
آيت‌الله يزدي تصريح كرد: اگر ما كنگره‌اي مي‌گيريم كه خدمتي بزرگ هم هست، بايد بدانيم كه هدف چيست؟ و هدف اصلي صرفا بدانيم كه تاريخ ايشان چه بوده است نيست، بلكه بايد از سرنوشت ايشان و كارهايي كه انجام داده‌اند درس بگيريم.
وي خطاب به طلاب جوان گفت: قدر خود را بدانيد و از عمرتان استفاده كنيد و دقت و تحقيق و مطالعه داشته باشيد و در درس‌ها بي توجه شركت نكنيم و در توليد علم كمك كنيم.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا